Centar za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa (Business Support Centre) – CPP (eng. BSC) se nalazi u poslovnoj zoni “Pilana” u Bosanskoj Krupi i uspostavljen je od strane Općine Bosanska Krupa i Centra za promociju lokalnog razvoja Bihać (PLOD Centra), a kao odgovor na potrebe privrede.

Trenutno Centar nije zasebni pravni entitet već funkcionira pod menadžmentom PLOD Centra u saradnji sa Općinom Bosanska Krupa.

Općina Bosanska Krupa i PLOD Centar su kroz dostupna donatorska, prvenstveno EU sredstva, osigurali rekonstrukciju i opremanje Centra. 

Centar trenutno raspolaže sa IT opremom, učionicama, 6 radnih mjesta za obuku zavarivača, konferencijskom salom, te ima prostor za co-working /iznajmljivanje stolica/uredskih prostorija za poduzeća ili individue koje se bave biznisom/freelancing-om.

Glavni cilj Centra je povećati konkurentnost lokalne privrede kroz pružanje podrške malim i srednjim poduzećima u procesu razvoja i rasta, bilo kroz uvođenje inovativnih rješenja u proces proizvodnje i  razvoja proizvodnih i tehničko-tehnoloških procesa, ili kroz poslovno planiranje, financisjko savjetovanje, obuku radne snage ili drugih vrsta unaprijeđenja ljudskih i tehničkih kapaciteta ne samo na području Općine Bosanska Krupe, već i Unsko-sanskog kantona.

Centar ima površinu cca. 688 m2.

Centar surađuje sa lokalnom mješovitom srednjom školom “Safet Krupić” koja se nalazi preko puta Centra, a u procesu obuke i razvoja radne snage, kao i sa certifikacijskom kućom TUV Adria.

U period 2017-2018 je obučeno i zaposleno preko 50 varioca za sektor metala kroz EU / ILO  projekt „“Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa”.